Page 27 - Bryndza
P. 27

1
        Krémy  z  bryndze                                                                  5  minút,  pridáme  /s  1  šľahanej  smotany.
                                                                                           Upravenú  bryndzu  dáme  do  formy  a  ne-
                                                                                           cháme  v  chlade  stuhnúť.
           Ako  pri]Pravujeme  rozličné krémy  dortové,
        mäsité  a  ovocné,  ktoré  sú  zvláštnou  a  skoro
                                                                                           Lososový  krém  z  bryndze:
        nepostrádateľnou lahôdkou  labužníka,  môže-
        me podobné krémy  zhotoviť z bryndze. Tieto si                                        25  dkg  bryndze,  15  dkg  mletého  údeného
        vzdy  viac  a  vždy  neodolateľnejšie  obľúbite                                    lososa,  2  celé  vajcia,  ½  kávovej  lyžičky  pa-
        pre  ich  lahodnú  chuť a  veľkú- výživnosť.                                       radajkového  piré  miešame  asi  15  minút,  pri-
                                                                                           dáme  25  dkg  rozpusteného  masla  a  miešame
                                                                                                                                     1
         Základný  bryndzový  krém:                                                        znovu  asi  5  minút  a  pridáme  /s  1  šľahanej
                                                                                           smotany,  ľahko zamiešame  a  dáme  do  olejom
           25  dkg  bryndze,  1  kávovú  lyžičku  horčice,                                 vymazanej  formy  do  chladu  stuhnúť.
         3 žltka, trochu bieleho korenia miešame v  ná-                                                                                                   \
         dobe  do  spenenia  asi  15  minút,  potom  pridá-                                Humrový  bryndzový  krém:
         me  25  dkg  rozpusteného,  nie  však  prevare-
         ného  masla  a  trieme  znovu  asi  5  minút,  po-                                   20  dkg  bryndze,  15  dkg  humra  jemne pose-
         tom  pridáme  /s  1  šľahanej  smotany,  ktorú                                    kaného,  5  dkg  rozpusteného  račieho  masla,
                             1
         ľahko zamiešame.  Takto  pripravenú  bryndzu                                      1  kávovú  lyžičku paradajkového  piré,  trochu
         dáme do  olejom vymazanej  formy  a  necháme                                      bieleho  korenia,  trochu  anglickej  horčice,  4
         v  chlade  stuhnúť,  načo ju  trochu  ohrejeme,                                   žltká,  trieme  25  minút,  načo pridáme  25  dkg
                                                                                                                         1
         vYložíme  na  misu  a  podávame.                                                  rozpusteného  masla  a  /s 1  šľahanej  smotany
                                                                                           a  dáme  vo  forme  do  chladu  stuhnúť.  Misu
                                                                                          zdobíme  klieštičkami  z  bum.ra  a  ružičkami
         Sunkový  krém  z  bryndze:
                                                                                           z  masla.
            25  dkg  bryndze,  ½  strúhanej  cibule,  1  ly-
         žičku horčice,  3  žltka,  trochu  bieleho  korenia                               Ovocny  krém  z  bryndze:
         a  15  dkg  varenej,  cez  drótené  sitko  pasírova-
          nej  šunky  trieme  15  minút,  načo pridáme  20                                   25  dkg  bryndze,  8  dkg  mletých  orechov,
          dkg  rozpusteného  masla  a  trieme  znovu  asi                                  15  dkg masla a  1/2  citrónovej  šťavy, trieme 20


                                  _.  27  -                                                                        -   28-
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32