Page 27 - Bryndza
P. 27
1
Krémy z bryndze 5 minút, pridáme /s 1 šľahanej smotany.
Upravenú bryndzu dáme do formy a ne-
cháme v chlade stuhnúť.
Ako pri]Pravujeme rozličné krémy dortové,
mäsité a ovocné, ktoré sú zvláštnou a skoro
Lososový krém z bryndze:
nepostrádateľnou lahôdkou labužníka, môže-
me podobné krémy zhotoviť z bryndze. Tieto si 25 dkg bryndze, 15 dkg mletého údeného
vzdy viac a vždy neodolateľnejšie obľúbite lososa, 2 celé vajcia, ½ kávovej lyžičky pa-
pre ich lahodnú chuť a veľkú- výživnosť. radajkového piré miešame asi 15 minút, pri-
dáme 25 dkg rozpusteného masla a miešame
1
Základný bryndzový krém: znovu asi 5 minút a pridáme /s 1 šľahanej
smotany, ľahko zamiešame a dáme do olejom
25 dkg bryndze, 1 kávovú lyžičku horčice, vymazanej formy do chladu stuhnúť.
3 žltka, trochu bieleho korenia miešame v ná- \
dobe do spenenia asi 15 minút, potom pridá- Humrový bryndzový krém:
me 25 dkg rozpusteného, nie však prevare-
ného masla a trieme znovu asi 5 minút, po- 20 dkg bryndze, 15 dkg humra jemne pose-
tom pridáme /s 1 šľahanej smotany, ktorú kaného, 5 dkg rozpusteného račieho masla,
1
ľahko zamiešame. Takto pripravenú bryndzu 1 kávovú lyžičku paradajkového piré, trochu
dáme do olejom vymazanej formy a necháme bieleho korenia, trochu anglickej horčice, 4
v chlade stuhnúť, načo ju trochu ohrejeme, žltká, trieme 25 minút, načo pridáme 25 dkg
1
vYložíme na misu a podávame. rozpusteného masla a /s 1 šľahanej smotany
a dáme vo forme do chladu stuhnúť. Misu
zdobíme klieštičkami z bum.ra a ružičkami
Sunkový krém z bryndze:
z masla.
25 dkg bryndze, ½ strúhanej cibule, 1 ly-
žičku horčice, 3 žltka, trochu bieleho korenia Ovocny krém z bryndze:
a 15 dkg varenej, cez drótené sitko pasírova-
nej šunky trieme 15 minút, načo pridáme 20 25 dkg bryndze, 8 dkg mletých orechov,
dkg rozpusteného masla a trieme znovu asi 15 dkg masla a 1/2 citrónovej šťavy, trieme 20
_. 27 - - 28-