Page 26 - Bryndza
P. 26
tr.echu korenia. Polovicu takto upravenej br~~dzou, zabalíme a opanírujeme a vy-
bryndze dáme do ohňovzdornej misky, na ňu prazame. Podávame s hlávkovým šalátom.
rozklepeme surové vajíčko a prikryjeme ostá-
vajúcou bryndzou, pokropíme maslom, posy- Pirôžky s údeným mäsom:
peme parmezánskym syrom a necháme piecť
v horúcej rúre, potom v tej istej miske podá- ypravíme cesto z 20 dkg bryndze, 15 dkg
vame. Výborné ako predjedlo. muky,, 1 celé vajce, 1 ž!tko. Z dobre vypra-
covaneho cesta vyváľame koláč ½ cm silný
Bryndzové vajíčka: z ktorého vykrojíme štvorce, ktoré naplním~
~ájaným údeným mäsom, preložíme na troj_
Uvarené vajíčka za horúca rozrežeme, vy- uholník,. kraje _st~ačíme . a dáme do vriacej
berieme žltka, ktoré rozmiešame s bryndzou vody asi 10 rrunut variť. Varené podávame
1-1. Pridáme trochu horčice a soli. Vajcia mastené škvarenou slaninou alebo maslom.
naplníme, posypeme po vrchu pažítkou ale-
bo posekaným petržlenom. Welsh rarebit:
Stratené vajíčka s paradajkovou bryndzou: . 5 dkg bryndze pomiešame s 2 žľtkami 1110 1
,
Do vriacej, okyslenej vody rozbijeme 1 va- piva, trochu korenia a trochu indického kore-
jíčko a necháme napolo variť. Varené polo- nia curi. Takto upravenú bryndzu namažeme
žíme na opečený biely chlebíček, prelejeme na biele chlebíčky a v horúcej rúre n~rýchle
.
bryndzou a dáme na.rýchle upiecť. úprava pečieme . Podávame k vinu.
bryndze: 5 dkg bryndze, lyžičku paradajko-
vého piré, 1 vajíčko, trochu citrónovej šťa Bryndzové koláčiky k čaju:
vy, trochu korenia, 1 lanýž a /te 1 červeného
1
vína, všetko pomiešať. Rovnaká váha bryndze, masla a múky.
Všetko na doske riadne prepracujeme cesto
si_lne vyvaľkáme, vykrojujeme kruh;, kla-
Smažené rizolety s bryndzou:
dieme na plech, pomažeme vajcom, posypeme
Z nesladeného palacinkového cesta upečie soľou a rascou. Pečieme narýchle, aby vysko-
me palacinky, ktoré nat>lníme šunkovou čily.
-25- -26-