Page 26 - Bryndza
P. 26

tr.echu  korenia.  Polovicu  takto  upravenej                                      br~~dzou,  zabalíme  a  opanírujeme  a  vy-
        bryndze  dáme do  ohňovzdornej misky,  na  ňu                                      prazame.  Podávame  s  hlávkovým  šalátom.
        rozklepeme surové  vajíčko a  prikryjeme ostá-
        vajúcou  bryndzou,  pokropíme  maslom,  posy-                                      Pirôžky  s  údeným  mäsom:
        peme  parmezánskym  syrom  a  necháme  piecť
        v  horúcej  rúre, potom v  tej  istej  miske podá-                                   ypravíme  cesto  z  20  dkg  bryndze,  15  dkg
        vame.  Výborné  ako predjedlo.                                                     muky,, 1  celé  vajce,  1  ž!tko.  Z  dobre  vypra-
                                                                                           covaneho  cesta  vyváľame koláč ½  cm  silný
        Bryndzové  vajíčka:                                                                z  ktorého  vykrojíme  štvorce,  ktoré  naplním~
                                                                                           ~ájaným údeným  mäsom,  preložíme  na troj_
           Uvarené  vajíčka za  horúca  rozrežeme,  vy-                                    uholník,.  kraje  _st~ačíme . a  dáme  do  vriacej
        berieme  žltka,  ktoré  rozmiešame  s  bryndzou                                   vody  asi  10  rrunut  variť.  Varené  podávame
        1-1.  Pridáme  trochu  horčice  a  soli.  Vajcia                                  mastené  škvarenou  slaninou  alebo  maslom.
        naplníme,  posypeme  po  vrchu  pažítkou  ale-
        bo  posekaným  petržlenom.                                                        Welsh  rarebit:


        Stratené  vajíčka s  paradajkovou  bryndzou:                                        .  5  dkg  bryndze  pomiešame s  2  žľtkami  1110 1
                                                                                                                                                ,
           Do vriacej,  okyslenej  vody  rozbijeme  1  va-                                piva, trochu korenia a  trochu indického kore-
        jíčko  a  necháme  napolo  variť.  Varené  polo-                                  nia  curi.  Takto  upravenú  bryndzu  namažeme
        žíme  na  opečený  biely  chlebíček,  prelejeme                                   na  biele  chlebíčky a  v  horúcej  rúre  n~rýchle
                                                                                                    .
        bryndzou  a  dáme  na.rýchle  upiecť.  úprava                                     pečieme . Podávame  k  vinu.
        bryndze:  5  dkg  bryndze,  lyžičku  paradajko-
        vého  piré,  1  vajíčko,  trochu  citrónovej  šťa­                                Bryndzové  koláčiky k  čaju:
        vy,  trochu  korenia,  1 lanýž  a  /te 1 červeného
                                                 1
        vína,  všetko  pomiešať.                                                             Rovnaká  váha  bryndze,  masla  a  múky.
                                                                                          Všetko  na  doske  riadne  prepracujeme  cesto
                                                                                          si_lne  vyvaľkáme,  vykrojujeme  kruh;,  kla-
        Smažené  rizolety  s  bryndzou:
                                                                                          dieme  na plech,  pomažeme vajcom,  posypeme
           Z  nesladeného  palacinkového  cesta  upečie­                                 soľou a  rascou.  Pečieme narýchle,  aby vysko-
        me  palacinky,  ktoré  nat>lníme  šunkovou                                        čily.



                                 -25-                                                                             -26-
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31