Page 43 - Kuchárka II.
P. 43

PIATKOVÉ MENU

                      Perky + zemiakové šúľance s makom /opraženou strúhankou/
                      Špenátový prívarok so zemiakovou kašou a volským okom
                      Plody mora v paradajkovej omáčke s bagetou a surovou zeleninou
                      Zemiakové placky so syrom a fazuľou v paradajkovej omáčke
                      Osúchy s plnkou z kyslej kapusty, zemiakov a opraženej slaniny, polovica s jablčnou
                      plnkou
                      Pečené dolky z ovsenej kaše s lekvárom, nutelou alebo škoricovým cukrom
                      Rybacia pomazánka na bagete so zeleninou
                      Zemiaky varené v šupke, s maslom, posypané pažítkou, zapíjané mliekom
                      Losos v paradajkovej šťave so zemiakovou kašou alebo chlebom


               SOBOTNÉ MENU

                      Fazuľová polievka, slané palacinky s duseným hydinovým mäsom, posypané syrom
                      Hrachová kaša so šunkou
                      Šošovicová kaša s tmavým chlebom
                      Slovenské syrové halušky so slaninkou
                      Kura caccatore s cestovinou
                      Hrachová polievka, granadír + zeleninový šalát
                      Pečené plnené kuracie prsia, ryža s dusenou zeleninou a mrkvovým šalátom
                      Plnená paprika s chlebom /bagetou/
                      Segedínsky guláš so zemiakmi alebo knedľou
                      Hrachová kaša s plátkom údenej šunky
                      Lokše plnené duseným hydinovým mäsom a zeleninou


               JEDLÁ NIEKOĽKOKRÁT DO ROKA:


                      Pečená hus /kačka/, červená kapusta, zemiakové lokše /ev. kysnutá knedľa/
                      Korytnačia polievka so zeleninou a grísovými haluškami
                      Šípková polievka
                      Vyprážané rybie filé, zemiakový šalát s majonézou a bielou ryžou
                      Husacia pečeň so soľou a čiernym slovenským chlebom
                      Sushi
                      Srnčie ragú na červenom víne
                      Kapustnica s klobáskou, údeninou a zemiakmi
                      Zemiakové knedle plnené mletým mäsom, poliate opraženou slaninou s prílohou z kys-
                      lej kapusty


                      /a všetky ostatné veľmi chutné nezdravé jedlá/.



















                                                          - 41 -
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48