Page 43 - Kuchárka II.
P. 43
PIATKOVÉ MENU
Perky + zemiakové šúľance s makom /opraženou strúhankou/
Špenátový prívarok so zemiakovou kašou a volským okom
Plody mora v paradajkovej omáčke s bagetou a surovou zeleninou
Zemiakové placky so syrom a fazuľou v paradajkovej omáčke
Osúchy s plnkou z kyslej kapusty, zemiakov a opraženej slaniny, polovica s jablčnou
plnkou
Pečené dolky z ovsenej kaše s lekvárom, nutelou alebo škoricovým cukrom
Rybacia pomazánka na bagete so zeleninou
Zemiaky varené v šupke, s maslom, posypané pažítkou, zapíjané mliekom
Losos v paradajkovej šťave so zemiakovou kašou alebo chlebom
SOBOTNÉ MENU
Fazuľová polievka, slané palacinky s duseným hydinovým mäsom, posypané syrom
Hrachová kaša so šunkou
Šošovicová kaša s tmavým chlebom
Slovenské syrové halušky so slaninkou
Kura caccatore s cestovinou
Hrachová polievka, granadír + zeleninový šalát
Pečené plnené kuracie prsia, ryža s dusenou zeleninou a mrkvovým šalátom
Plnená paprika s chlebom /bagetou/
Segedínsky guláš so zemiakmi alebo knedľou
Hrachová kaša s plátkom údenej šunky
Lokše plnené duseným hydinovým mäsom a zeleninou
JEDLÁ NIEKOĽKOKRÁT DO ROKA:
Pečená hus /kačka/, červená kapusta, zemiakové lokše /ev. kysnutá knedľa/
Korytnačia polievka so zeleninou a grísovými haluškami
Šípková polievka
Vyprážané rybie filé, zemiakový šalát s majonézou a bielou ryžou
Husacia pečeň so soľou a čiernym slovenským chlebom
Sushi
Srnčie ragú na červenom víne
Kapustnica s klobáskou, údeninou a zemiakmi
Zemiakové knedle plnené mletým mäsom, poliate opraženou slaninou s prílohou z kys-
lej kapusty
/a všetky ostatné veľmi chutné nezdravé jedlá/.
- 41 -