Page 11 - Bryndza
P. 11
1. Chlebíčky s pažítkovou bryndzou: kom, všetko posypeme jemne sekanou cibu-
Pripravme si pažítkovú bryndzu a nakrá- ľou a pokvapkáme citrónovou štavou.
jajme chleby, ktoré natrieme silnejšie bryn-
dzou, zdobíme ich plátkom paradajky, rozkrá- Chlebíček so sardelovou bryndzou:
janej reďkovky a kúskom paprikového lusku. Biele opečené chlebíčky, natreté sardelovou
Pre ozdobu pridáme vňat petržlenu. bryndzou, zdobíme sekaným vajíčkom a ce-
2. Chlebíček upravíme ako vo vyššie uvede_ lým očkom.
nom predpise a ozdobíme ho krúžkom vajíč
ka, sardínkou a údeným lososom. Chlebíčky z lososovej bryndze:
3. Chlebíček upravíme podl~a vyššie uvede-
ného predpisu a ozdobíme ho paradajkovým Biely, opečený chlebíček natrieme lososovou
piré, do prostriedka položíme vajíčko, naň bryndzou a zdobíme ružičkou z masla a s
lanýž a petržlenovú vňat. trocha kaviárom.
Chlebíčky s liptovskou bryndzou: Chlebíčky z humrovej ~ryndze:
1. Nakrájané chlebíky natrieme bryndzou, Biely chlebíček, natretý humrovou bryn-
zdobíme ich očkom a petržlenovou vňaťou. dzou, zdobíme klieštikami z humra a petr- "
2. Chlebíček upr avíme ako v predošlom žlenovou vňaťou.
predpise a zdobíme ho olúpanou sardelou a
vajíčkom. Chlebíček z kaviárovej bryndze:
3. Chlebíček upravíme ako v predpise pre-
Malé tosty z bieleho chlebaj natreté kaviá-
došlom a zdobíme ho paradajkou, zo strie- rovou bryndzou, zdobíme ružičkou masla.
kačky surovou údenou bryndzou a posypeme
ho jemne krájanou cibuľou.
Chlebíček s orechovou bryndzou:
Biely chlebíček natrieme orechovou bryn-
Chlebíček so sardínkovou bryndzou:
dzou a zdobíme ho jadrami z vlašských ore-
Bliely chlebíček natrieme silnejšie bryndzou chov. - Odporúčame ho tým najmenším je
sardínkovou a zdobíme ho paradajkou, vajíč- pre nich pravou lahôdkou. 1
- 11 - -12-