Page 12 - Bryndza
P. 12

1.  Chlebíčky s  pažítkovou  bryndzou:                                         kom,  všetko  posypeme  jemne  sekanou  cibu-

           Pripravme  si  pažítkovú  bryndzu  a  nakrá-                                   ľou  a  pokvapkáme  citrónovou  štavou.
         jajme  chleby,  ktoré  natrieme  silnejšie  bryn-
         dzou, zdobíme ich plátkom paradajky, rozkrá-                                     Chlebíček so  sardelovou bryndzou:
         janej  reďkovky a  kúskom paprikového  lusku.                                       Biele  opečené chlebíčky, natreté  sardelovou
         Pre  ozdobu  pridáme  vňat petržlenu.                                            bryndzou,  zdobíme  sekaným  vajíčkom a  ce-
           2.  Chlebíček upravíme ako vo vyššie uvede_                                    lým  očkom.
         nom  predpise  a  ozdobíme  ho  krúžkom  vajíč­
         ka,  sardínkou  a  údeným  lososom.                                              Chlebíčky z  lososovej  bryndze:
            3.  Chlebíček upravíme  podl~a  vyššie  uvede-
         ného  predpisu  a  ozdobíme  ho  paradajkovým                                       Biely,  opečený chlebíček natrieme lososovou
         piré,  do  prostriedka  položíme  vajíčko,  naň                                  bryndzou  a  zdobíme  ružičkou  z  masla  a  s
         lanýž  a  petržlenovú  vňat.                                                     trocha  kaviárom.



         Chlebíčky s  liptovskou  bryndzou:                                               Chlebíčky z  humrovej  ~ryndze:
            1.  Nakrájané  chlebíky  natrieme  bryndzou,                                     Biely  chlebíček,  natretý  humrovou  bryn-
         zdobíme  ich  očkom a  petržlenovou  vňaťou.                                     dzou,  zdobíme  klieštikami  z  humra  a  petr-                     "
            2.  Chlebíček  upr avíme  ako  v  predošlom                                   žlenovou  vňaťou.
         predpise  a  zdobíme  ho  olúpanou  sardelou  a
         vajíčkom.                                                                        Chlebíček z  kaviárovej  bryndze:
            3.  Chlebíček upravíme  ako  v  predpise  pre-
                                                                                             Malé  tosty  z  bieleho  chlebaj  natreté  kaviá-
         došlom  a  zdobíme  ho  paradajkou,  zo  strie-                                  rovou  bryndzou,  zdobíme  ružičkou masla.
         kačky surovou  údenou  bryndzou  a  posypeme
         ho  jemne  krájanou  cibuľou.
                                                                                          Chlebíček s  orechovou  bryndzou:
                                                                                             Biely  chlebíček  natrieme  orechovou  bryn-
         Chlebíček so  sardínkovou  bryndzou:
                                                                                          dzou  a  zdobíme  ho  jadrami  z  vlašských  ore-
            Bliely  chlebíček natrieme silnejšie bryndzou                                 chov.  -     Odporúčame ho  tým  najmenším je
         sardínkovou  a  zdobíme  ho  paradajkou,  vajíč-                                 pre  nich  pravou  lahôdkou.                            1



                                  -   11  -                                                                        -12-
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17