Page 8 - Bryndza
P. 8
1 /'l. citrónovej šťavy a kávovú lyžičku horčice.
Všetko smiešame a podávame.
Lososová bryndza:
Základná úprava bryndze ½ kg vláčnej bryndze srmesame s 10 dkg
údeného lososa pasírovaného, pridáme tro-
chu oleja, v ktorom bol losos naložený a tro- -
Bryndza garnírovaná:
chu citrónovej šťavy.
½ kg bryndze, 10 dkg masla utrieme a roz-
1
riedime /s 1 mlieka. Posekáme ½ dkg rasce, Humrova bryndza:
1
½ dkg kaparov, ¼ sardely, 1 / 2 cibuľky a 1 ½ kg bryndze riedenej, /s 1 mlieka s prí-
1
dkg sladkej papriky, všetko dobre pomiešame sadou /s kg masla poriadne roztrieme. 15 dkg
a podávame s chlebom. jemne krájaného humra s málinko citrónovou
šťavou, kávovú lyžičku horčice, trochu biele-
Pažítková bryndza: ho korenia pridáme do bryndze a podávame.
Ka vi árová bryndza:
½ kg bryndze, 10 dkg masla roztrieme a
1
1
pridáme ½ $trúhanej cibule, ½ sväzku jemne 25 dkg bryndze, /is 1 smotany, /s kg masla
krájanej pažítky a /s 1 mlieka. Všetko dobre s 1 /2 citrónovou šťavou a 2 dkg kaviáru po-
1
smiešame a podávame. miešame a podávame.
Lanýžová bryndza:
Sardelová bryndza:
1
½ kg bryndze rozriedime /s 1 mlieka, pri-
112 kg bryndze rozriedime /s I mlieka a dáme 10 dkg masla, 5 dkg lanýžov, jemne
1
pridáme z piatich sardelí sardelové maslo. sekaných, na masle orestovaných a červeným
Všetko dobre smiešame a podávame. vínom postriekaných. Všetko dobre pomiešame.
Sardínková bryndza: Hríbková bryndza:
½ kg bryndze pomiešame s 10 dkg jemne
½ kg bryndze rozriedime /s 1 mlieka a pri- krájaných, na masle, cibuľke, s korením a
1
dáme z piatich sardiniek sardínkové maslo
' rascom restovaných hríbkov.
-7-.
-8-