Page 8 - Bryndza
P. 8

1 /'l.  citrónovej  šťavy a  kávovú  lyžičku horčice.
                                                                                           Všetko  smiešame  a  podávame.

                                                                                           Lososová  bryndza:
              Základná  úprava  bryndze                                                       ½  kg  vláčnej  bryndze  srmesame  s  10  dkg
                                                                                           údeného  lososa  pasírovaného,  pridáme  tro-
                                                                                            chu  oleja,  v  ktorom bol losos  naložený  a  tro- -
        Bryndza  garnírovaná:
                                                                                            chu  citrónovej  šťavy.
           ½  kg bryndze,  10  dkg masla utrieme a  roz-
                    1
        riedime  /s  1 mlieka.  Posekáme  ½  dkg  rasce,                                    Humrova  bryndza:
                                                                                                                               1
        ½  dkg  kaparov,  ¼  sardely,           1 / 2  cibuľky a  1                           ½  kg  bryndze  riedenej,  /s  1  mlieka  s  prí-
                                                                                                    1
        dkg sladkej  papriky,  všetko  dobre  pomiešame                                     sadou  /s  kg masla poriadne roztrieme. 15  dkg
        a  podávame  s  chlebom.                                                            jemne krájaného humra  s  málinko  citrónovou
                                                                                            šťavou, kávovú  lyžičku horčice, trochu  biele-

        Pažítková  bryndza:                                                                 ho  korenia  pridáme  do  bryndze  a  podávame.
                                                                                            Ka vi árová  bryndza:
           ½  kg  bryndze,  10  dkg  masla  roztrieme  a
                                                                                                                                         1
                                                                                                                     1
        pridáme ½  $trúhanej  cibule,  ½  sväzku  jemne                                        25  dkg bryndze,  /is 1 smotany,  /s kg masla
        krájanej  pažítky  a  /s  1 mlieka.  Všetko  dobre                                  s   1 /2  citrónovou  šťavou a  2  dkg  kaviáru  po-
                                  1
        smiešame a  podávame.                                                               miešame  a  podávame.
                                                                                            Lanýžová  bryndza:
        Sardelová  bryndza:
                                                                                                                                  1
                                                                                               ½  kg  bryndze  rozriedime  /s  1 mlieka,  pri-
           112  kg  bryndze  rozriedime  /s  I  mlieka  a                                   dáme  10  dkg  masla,  5  dkg  lanýžov,  jemne
                                                 1
        pridáme  z  piatich  sardelí  sardelové  maslo.                                     sekaných,  na  masle orestovaných a  červeným
        Všetko  dobre  smiešame  a  podávame.                                               vínom postriekaných. Všetko dobre pomiešame.


        Sardínková  bryndza:                                                                Hríbková  bryndza:
                                                                                               ½  kg  bryndze  pomiešame  s  10  dkg  jemne
          ½  kg bryndze rozriedime  /s 1 mlieka a  pri-                                     krájaných,  na  masle,  cibuľke,  s  korením  a
                                             1
        dáme  z  piatich  sardiniek  sardínkové  maslo
                                                                    '                       rascom  restovaných  hríbkov.

                                 -7-.
                                                                                                                      -8-
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13