Page 44 - Kucharka III.
P. 44

Najrýchlejší koláč – The fastes cake

               Zoberieme si 2 stredne veľké jablká, očistíme od šupky a jaderníka. Postrúhame. Do misky nalejeme
               1 kelímok /250 ml/ kyslej smotany, 1 hrnček oleja, 1 a pol hrnčeka hladkej múky, 1 H kryštálového
               cukru, 1 H pomletého maku, 1 celé vajce a 1 ČL sódy bikarbóny. Nastrúhané jablká zbavíme
               prebytočnej šťavy a primiešame k cestu. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, cesto do nej
               navrstvíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st C na cca 30 minút.

               Myslím, že sa to urobí rýchlejšie ako som to písala.

               Kakao obsahuje veľa flavonoidov. Prof. Lee doporučuje „Kakao pite dopoludnia, zelený čaj
               popoludní a večer je ako stvorený na pohár červeného vína“.

               Toto sú všetko výborné antioxidanty.




               Recept na zdravé kakao – Recipe for healthy cocoa

               Zohriať pol litra mlieka /nevariť/, pridať 2 PL kvalitného kakaa, 1 PL sirupu z Agáve, alebo javorový
               sirup, premiešať, ozdobiť štipkou škorice a Cheers.




               Horúca čokoláda – Hot chocolate


               2/3 krabice plnotučného mlieka /1 krabica = 1 l mlieka/ varíme so 4 PL kryštálového cukru a 1
               tabuľkou /100 g/ dobrej horkej čokolády. V zbytku mlieka /1/3/ rozmiešame 1 čokoládový puding
               a varíme, pokiaľ nezhustne. Obe zmesi zmiešame na hustú kašu. Podávame horúcu ozdobenú
               čiapočkou šľahačky.




               Domáci detský džús – Homemade kids juice

               Očistíme jednu stredne veľkú mrkvu, 1 jablko zbavíme kože a jaderníka, pokrájame na menšie kúsky,
               doplníme 2 hrnčekami dojčenskej vody a na miernom ohni uvaríme do mäkka. Zmixujeme
               a podávame buď teplé, alebo vychladené.







               Teplý punč – Hot punch

               2 a ½ H vody sa zvarí s 2 PL cukru, prilejeme 2 H ovocnej šťavy /višňová, jahodová, ríbezľová.../
               a šťavu z ½ citróna. Horúce nalejeme do sklených pohárov a do každého pohára pridáme 1 PL rumu.
               Punč je výborný na zohriatie v studenom vianočnom počasí.











                                                           - 42 -
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49