Page 31 - Kucharka IV.
P. 31

Postup: Kapustu mierne vyžmýkame a pokrájame na menšie kúsky. Dáme do misy. Pridáme
               mleté mäso, zemiak, vajcia, nastrúhaný cesnak, cibuľu nakrájanú na drobné kocky, vlejeme
               mlieko, vsypeme múku s PDP, osolíme, pridáme majorán, rascu, ev. bylinky, ktoré máme radi
               a všetko dobre premiešame. Na plech položíme papier na pečenie, jemne ho potrieme olejom
               a  rozotrieme  pripravenú  zmes.  Na  vrch  môžeme  poukladať  na  drobno  nakrájanú  slaninku
               a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. C. Pečieme dovtedy, kým zelník nemá zlatohnedú
               farbu s chrumkavými okrajmi. Vynikajúca pochúťka!


                    Ako robievala moja mama Rezancový koch – podľa prastarej mamy NUDeL koch. Re-
               zance uvarila v horúcej osolenej vode, maslom vymastila zapekaciu misku, rezance zmiešala
               s domácim slivkovým lekvárom, mierne posypala vanilkovým cukrom a vložila ich do zapekacej
               misky. Vrch pokryla plátkami masla a pokvapkala medom. Piekla v rúre pri 180 st. C. cca 20
               minút. Okraje boli krásne chrumkavé a vnútro mäkké a sladké. Kto mal rád viac sladké, tak si
               pricukril.



               Niečo pre deti:


                    Deti majú v obľube sladké veci a tak im treba občas vyhovieť. Moje vnučky, väčšie i tie malé,
               majú najradšej palacinky, zmrzliny každého druhu, cestoviny a nepohrdnú ani dobrým steakom,
               alebo haluškami. Páčil sa mi recept na




               Domáci nanuk – Magnum:


                        Ingrediencie: 3 domáce vajíčka, 100 g práškový cukor, 250 ml šľahačka, 1 ČL
                        kakaa
                        Na polevu: Horká, alebo mliečna čokoláda, rozdrvené oriešky alebo mandle,
                        nanukové formičky


               Postup: vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. K žĺtkam pridáme cukor a vyšľaháme do hustej
               peny. Z bielok spravíme pevný sneh. Šľahačku vyšľaháme na hustú penu. Všetky tri opatrne
               zmiešame. A nalievame asi do tretiny nanukovej formičky. Časť zmesi odoberieme a zafar-
               bíme kakaom, kakaovú zmes rozdelíme do formičiek a doplníme bielou. Formičky vložíme
               aspoň na tri hodiny do mrazničky. Zmrazené vyberieme a namáčame do čokoládovej pole-
               vy. Potom rýchlo nanuk pootáčame v orieškoch a môžeme podávať. Čokoláda hneď tvrdne
               na zmrazenom povrchu nanuka.
               Možno to nevyzerá tak krásne ako z obchodu, ale máme to bez všetkých Éčiek a konzervan-
               tov a môžeme si ich kedykoľvek a rýchlo urobiť doma.




               Najlepšie muffiny:


                    Keď majú vnučky na návšteve kamarátky rady si
               spoločne  niečo  pečú,  najčastejšie  a  najrýchlejšie  sú
               Muffiny:

                                                          - 29 -
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36