Page 16 - Recepty starej mamy I.
P. 16
Pečienkové halušky = 150 až 200g hovädzej pečene
pokrájame, spolu s nakrájanou a jemne navlhčenou žemľou
pomelieme, pridáme 80g strúhanky, 30g hladkej múky, l vajce,
2 strúčiky cesnaku rozotreté so soľou, štipku majoránky,
čierne mleté korenie. Zmiešame a cez haluškové strúhadlo
hádžeme halušky do vriacej polievky.
Mäsové taštičky = cesto sa pripraví ako na domáce
rezance, rozvaľká sa na tenký plát a okrúhlou malou formičkou
sa vykrajujú kolieska. Časť uvareného polievkového mäsa sa
pomelie, ochutí troškou horčice, korením a pod. Ukladá sa na
jednu polovicu kolieska, druhou sa prikryje a vidličkou sa
ozdobne okraje pritlačia. Taštičky sa varia zvlášť v osolenej
vode. Servírujú sa 3 - 4 ks priamo na tanier a zalievajú sa
horúcou polievkou.
Z našej rodiny poznám iba málo ľudí, ktorí majú radi iba čistý vývar(Pánko, Paľo a občas
Veronika). Myslím, že nás je prevaha, čo chceme, aby nám lyžica v polievke stála(ja).
Mama Viola v r. 1933
Mama varí guláš na dovolenke v Poľsku
11