Page 16 - Recepty starej mamy I.
P. 16

Pečienkové halušky = 150 až 200g hovädzej pečene
               pokrájame, spolu s nakrájanou a jemne navlhčenou žemľou
               pomelieme, pridáme 80g strúhanky, 30g hladkej múky, l vajce,
               2 strúčiky cesnaku rozotreté so soľou, štipku majoránky,
               čierne mleté korenie. Zmiešame a cez haluškové strúhadlo
               hádžeme halušky do vriacej polievky.
                             Mäsové taštičky = cesto sa pripraví ako na domáce
               rezance, rozvaľká sa na tenký plát a okrúhlou malou formičkou
               sa vykrajujú kolieska. Časť uvareného polievkového mäsa sa
               pomelie, ochutí troškou horčice, korením a pod. Ukladá sa na
               jednu polovicu kolieska, druhou sa prikryje a vidličkou sa
               ozdobne okraje pritlačia. Taštičky sa varia zvlášť v osolenej
               vode. Servírujú sa 3 - 4 ks priamo na tanier a zalievajú sa
               horúcou polievkou.

               Z našej rodiny poznám iba málo ľudí, ktorí majú radi iba čistý vývar(Pánko, Paľo a občas
               Veronika). Myslím, že nás je prevaha, čo chceme, aby nám lyžica v polievke stála(ja).










































                          Mama Viola v r. 1933













                                                                 Mama varí guláš na dovolenke v Poľsku




                                                           11
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21